maanantai 10. maaliskuuta 2014

Maa vieras on ja kylmä syksy sen

Apimondiaa vietettiin 43. kerran Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa, jossa kärsittiin kylmimmästä syyskuusta sitten sotien. Mä otin osaa ensimmäistä kertaa ja ainoastaan messuvieraana. Messut on hassuja - oli aihe sitten mehiläiset, veneet tai jokin täysin käsittämätön, on kaava aina sama: on ständejä, joilta saa karkkia ja mainoksia, ja kuulutuksia ohjelmanumeroista joita ei koskaan ehdi seuraamaan vaikka tarkoituksena olis ollu. 

Apimondiaa suurempia tapahtumia on Kiovassa järjestetty vain kahdet: Euroviisut ja jalkapallon eurokisat 2012. 
Hi-tech
Varroa
Pakkauskoneet tai ylikansallisten lääkefirmojen propaganda ei oo meidän heiniä, mutta onneksi messuilta löyty myös hunajabaari, johon sai tuoda oman hunajapurkkinsa ja maistella muiden hunajia Unaapin tyyppien ohjauksella.

Kaikenlaisia

Kartalta saattoi tarkastaa, missä alkuperämaa sijaitsikaan
Nepalilainen villihunaja oli pikimustaa ja maistui käyneeltä, mikä kuulemma on tyypillistä alueen hunajalle. Juoksevuudesta päätellen siinä olikin hyvin korkea vesipitoisuus, mikä nyt yleensäkin aiheuttaa käymistä hunajassa. Pähkinähunaja (jostain etelä-Euroopasta se oli) maistui lähinnä pahalta - hunajaisen alun jälkeen läpi puski uskomaton kitkeryys. Mut aivan mahtavia makuja! Oma hunajahan on aina parasta, mutta oli noissakin muutama, jotka oli lähes yhtä hyviä. Tässä koki vielä selvästi, kuinka suuria eroja hunajoiden välillä voikaan olla - nyt ei todellakaan olla tekemisissä suomalaisten lajihunajoiden kanssa.

Myös pörröiset kimalaistoverimme olivat lähteneet messuille
 Messujen jälkeinen aika meni turistihommissa - käytiin yliopiston mehiläishoitotutkimusyksikössä ja Kiovan ulkopuolella sijaitsevalla mehiläistilalla.

Museomehiläinen

Kuorimaveitset tanassa

Yliopiston tarhat

Talviteloille menossa
Syys

Linkoomo on wheels


Matkamuistoksi ostettiin pari venäjänkielistä mehiläishoitokirjaa (rakenna oma maakellarisi!) ja mehiläishoitotakki. Hoitajamuoti oli todella erilaista meikäläiseen verrattuna - varsinkin lasten koossa vaatteita sai vaikka minkälaisesta nallepuhkankaasta ommeltuna. 

Seuraava Apimondia järjestetään 2015 Koreassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti